Prima pagina

Galon, omul care a facut cea mai tare tranzactie imobiliara

Galon, omul care a facut cea mai tare tranzactie imobiliara
11.09.2007, 19:05 34

Shimon Galon, directorul diviziei din Romania a dezvoltatorului imobiliar israelian GTC, are in lucru mai mult de zece proiecte imobiliare, care totalizeaza un milion de metri patrati.
Dupa ce a construit imobilele de birouri Europe House si America House - amplasate in Piata Victoriei - vandute pentru o suma totala de 150 mil. euro - Shimon Galon pregateste investitii de cateva sute de milioane de euro. America House este cea mai mare tranzactie pe birouri din Romania.
"Sunt presat de board sa intru in cat mai multe proiecte", spune Shimon Galon pentru BUSINESS Magazin, subliniind ca este o schimbare radicala de macaz fata de ceea ce se intampla in urma cu un deceniu. "Acum zece ani faceam eforturi sa-i convingem pe actionari sa investeasca aici. Acum ne preseaza ei", spune seful diviziei din Romania a GTC.
Globe Trade Center (GTC) este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Europa Centrala si de Est, listat la bursa din Varsovia, iar principalul actionar este grupul Kardan, originar din Israel. Dupa cele doua centre de afaceri din Piata Victoriei, GTC construieste acum un complex de birouri in Piata Presei Libere - City Gate - si o cladire de clasa B in Pipera, are in lucru ansambluri rezidentiale ce totalizeaza 370.000 de metri patrati, un mall de sase hectare in nordul Capitalei si sase centre comerciale de dimensiuni mai mici in orase din provincie.
Intrebat daca este mult sau putin, Galon - care se considera un manager "implicat" - care trebuie sa simta ce se intampla si sa tina proiectele din scurt, crede ca poate "duce" mai mult. Mai ales ca, spune Galon, boom-ul imobiliar va mai dura 3-4 ani, dar nu se stie ce va urma apoi.
Nascut in Romania, dar emigrat cu familia inca de la varsta de sapte ani, Shimon Galon a lucrat multi ani in Israel pana sa revina aici, in 1999, in administratie publica si apoi in constructii - mixul ideal pentru a deveni acum unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din Romania.

Cititi mai multe despre strategia lui Shimon Galon in numarul de maine al revistei BUSINESS Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO