Prima pagina

Fusu a vandut o participatie la Neogen cu 6 mil. euro

06.06.2007, 20:33 21

Fondul american de investitii Tiger Global Management a achizitionat un pachet minoritar de actiuni la Neogen, care detine site-ul de recrutare online bestjobs.ro, si o participatie la eJobs Group SRL, care detine site-ul e-jobs.ro, valoarea totala a celor doua tranzactii depasind 10 mil. euro, a anuntat casa de avocatura Biris Goran, care a asistat fondul in tranzactie.
Conform sursei citate, in tranzactia de la Neogen a fost implicat si un fond de investitii olandez, pe langa Tiger Global Management.
eJobs si Neogen detin cele mai mari site-uri de recrutare online de pe piata locala (ejobs.ro si bestjobs.ro), care este estimata in acest an la 4-5 milioane de euro (5-7 mil. $).
Fondul american de investitii Tiger a cumparat 30% din actiunile eJobs Group pentru suma de 4 mil. euro, ceea ce inseamna ca suma platita pentru participatia la Neogen a fost de 6 milioane de euro. Informatii privind nivelul participatiei la Neogen nu au fost disponibile ieri, pana la inchiderea editiei.
Contactat de ZF, directorul general al Neogen, Calin Fusu, a spus: "Nu pot sa comentez nimic".
eJobs si-a majorat anul trecut de zece ori cifra de afaceri fata de 2005, la un milion de dolari (0,8 mil. euro), iar pentru acest an compania mizeaza pe o triplare a businessului la trei milioane de dolari (2,3 - 2,5 mil. euro).
Liviu Dumitrascu, unul dintre fondatorii companiei, declara anterior pentru ZF ca se asteapta ca si in 2008 afacerile companiei sa creasca puternic, cu un multiplu de 2,5 - 2,8 ori. Neogen a inregistrat anul trecut afaceri de 1,2 mil. euro, in crestere fata de cifra de 0,8 mil. euro inregistrata in 2005.
Neogen detine in Romania mai multe site-uri, printre care neogen.ro, bestjobs.ro, noi2.ro, colegi.ro si a raportat, recent, un numar total de 1,3 milioane de utilizatori inregistrati.
Cititi alte detalii pe www.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO