Prima pagina

FT: Valoarea tranzactiilor a scazut in S1 cu aproape o treime, la 1.860 mld. dolari

27.06.2008, 15:06 15

Valoarea achizitiilor si fuziunilor a scazut cu aproape o treime in primul semestru, la 1.860 miliarde dolari, in contextul in care incetinirea activitatii de cumparare a provocat declinul abrupt al numarului tranzactiilor mari, potrivit datelor preliminarii ale firmei de cercetare Dealogic, preluate de Financial Times.

Numarul tranzactiilor anuntate in primul semestru din 2008 l-a depasit pe cel din perioada similara a anului trecut, dar afacerile evaluate la peste un miliard de dolari au scazut brusc.

Cele mai importante cinci tranzactii anuntate in primele sase luni ale anului au reprezentat 15% din valoarea totala a achizitiilor si fuziunilor.

Un numar de sase tranzactii corporative de peste 20 de miliarde de dolari, majoritate in sectorul telecomunicatiilor, au dublat volumul afacerilor importante incheiate in primul trimestru.

Bancherii considera ca avansul a fost determinat de controlul cererii exercitate de companii, care au fost interesate de mai multi ani de anumite active, dar aveau de infruntat o concurenta puternica din partea investitorilor de tip private equity.

Valoarea exprimata in dolari a tranzactiilor care implicau active din Europa a coborat in primul semestru cu 40%, la 640 miliarde dolari, acesta fiind cel mai mare declin regional.

In Statele Unite, valoarea afacerilor incheiate a scazut cu 30%, la 694,4 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO