Prima pagina

Fostul director de operatiuni al Orkla Foods Romania preia conducerea companiei

04.03.2008, 21:44 31

Manuela Banu, fostul director de operatiuni al filialei locale a gigantului norvegian din industria alimentara Orkla Foods va prelua functia de director general al companiei.
Pozitia a ramas vacanta de la sfarsitul anului trecut, dupa ce Aliz Kosza, cea care a condus operatiunile Orkla in ultimii trei ani, a decis sa paraseasca compania, plecand la producatorul de vopsele Fabryo Corporation, detinut de fondul de investitii Oresa Ventures si omul de afaceri Dan Guzu.
Norvegienii au anuntat initial ca vor desemna noul sef al operatiunilor din Romania in luna ianurie, insa pana la inceputul acestei saptamani nu fusese luata nicio decizie. Uwe Birkkjaer, directorul general al Orkla Foods pe Europa Centrala si de Est, declara in octombrie ca "suntem hotarati sa luam o decizie in privinta succesorului pe 8 ianuarie.
Vom evalua atat candidatii interni din cadrul companiei din Romania sau din cadrul Orkla in general, cat si candidati externi". Interimatul a fost asigurat de suedezul Johan Wilhelmsson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO