Prima pagina

Fortis si-a angajat director pentru operatiunile locale

11.06.2007, 22:47 19

Nicolae Surdu, fost vicepresedinte al CreditEurope Bank (fosta Finansbank Romania), va conduce operatiunile belgienilor de la Fortis in Romania. "Suntem autorizati sa incepem de la 1 iulie, dar probabil ca vom porni efectiv din august-septembrie", a declarat Nicolae Surdu.
Surdu are 14 ani de experienta bancara, in ultimii noua ani detinand pozitii de top management, deputy CEO, membru in consilii de administratie din diferite banci. A facut parte din echipa de management care a revigorat Banca Tiriac cu ani in urma, mai apoi fiind, timp de alti trei ani, vicepresedinte al CreditEurope Bank (fosta Finansbank).
Potrivit lui Surdu, de saptamana viitoare Fortis se va muta in centrul de afaceri S.Park, dezvoltat de catre ACMS in apropiere de Piata Presei Libere.
Belgienii de la Fortis, a paisprezecea institutie financiara europeana in functie de active, au concurat, in 2005, la privatizarea BCR, insa au iesit din cursa ininte de etapa finala. Grupul a facut primii pasi in Romania in decembrie anul trecut, cand divizia de leasing a cumparat pentru 4 milioane de dolari compania locala Global Finance & Leasing. Planurile Fortis Leasing vizeaza castigarea unei cote de 5-10% din piata leasingului din Romania, compania furnizand servicii de leasing financiar, mai ales pentru autovehicule si echipamente.
Fortis nu este insa singura institutie financiara europeana care isi va deschide o sucursala locala, in conditiile in care si casa de economii spaniola laCaixa a obtinut autorizatia de la BNR pentru a incepe operatiunile de la jumatatea lunii iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO