Prima pagina

Fed a aprobat preluarea Bear Stearns de catre JP Morgan

02.04.2008, 10:02 10

Rezerva Federala a Statelor Unite a aprobat ieri, in mod oficial, preluarea bancii de investitii Bear Stearns, aflata in pragul falimentului in urma deficitului de lichiditati, de catre JP Morgan, conform Reuters.

Fed a contribuit la acordul dintre cele doua banci, pentru a reduce tensiunile de pe Wall Street, dar nu anuntase in mod oficial ca este de acord cu preluarea.

"Conducerea Fed a stabilit, pe baza tuturor factori si circumstantelor, ca a existat o stare de urgenta pentru incheierea acordului", se arata intr-un comunicat al institutiei.

La 24 martie, JPMorgan Chase a majorat de cinci ori oferta pentru preluarea Bear Stearns, la circa 10 dolari pe actiune, in tentativa de a calma actionarii nemultumiti ai bancii de investitii.

Pretul initial, de 2 dolari pe actiune, la care JP Morgan urma sa preia Bear Stearns, institutie financiara cu o istorie de 85 de ani, a fost considerat mult prea scazut, mai ales de actionari.

Fiecare actiune Bear Stearns va fi schimbata pentru 0,21753 de titluri JP Morgan, potrivit termenilor revizuiti ai acordului. Propunerea anterioara era de 0,05473 actiuni JPMorgan pe un titlu Bear Stearns.

De asemenea, JP Morgan va putea cumpara 95 de milioane de actiuni nou emise de Bear Stearns, iar cu aceste titluri va detine 39,5% din capitalul bancii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO