Prima pagina

Febra aftoasa face inconjurul lumii

16.03.2001, 00:00 21



Epidemia de febra aftoasa s-a intins pana in Orientul Mijlociu, zece noi cazuri fiind descoperite in Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite, informeaza CNN.

Aceste descoperiri au determinat Natiunile Unite sa lanseze un avertisment privind amenintarea globala reprezentata de aceasta boala.

Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a ONU afirma ca nici o tara nu trebuie sa se considere imuna la febra aftoasa. Noile cazuri sunt primele descoperite in statele din zona Golfului Persic, care importa majoritatea carnii consumate de populatie.

Opt vaci importate in EAU au fost gasite infestate, oficialii afirmand ca situatia se afla "sub control". In Arabia Saudita, doi vitei au fost diagnosticati cu febra aftoasa.

La randul lor, oficialii argentinieni au anuntat descoperirea a doua noi focare de febra aftoasa, dupa ce anuntasera marti izbucnirea unei epidemii in zona Buenos Aires.

Statele lumii incearca sa se apere de aceasta boala itnerzicand importurile de carne si cereale din UE si intensificand controlul calatorilor care vin din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO