Prima pagina

Erste isi mentine tinta de listare a BCR in octombrie 2009

Erste isi mentine tinta de listare a BCR in octombrie 2009
01.07.2008, 14:35 13

Erste Bank intentioneaza sa isi respecte obligatia contractuala de a lista actiunile Bancii Comerciale Romane (BCR) pana cel tarziu in octombrie 2009, dar va opta pentru majorarea capitalului bancii numai daca este necesara, a declarat fostul presedinte al BCR, Manfred Wimmer.

"Din cauza situatiei actuale de pe piata, n-ar fi momentul ideal pentru listare, dar oricare vor fi conditiile noi ne vom indeplini promisiunea", a spus Wimmer.

El a precizat ca se va opta pentru o intrare la bursa prin majorare de capital doar in masura in care situatia financiara a bancii va impune o astfel de operatiune.

Intrebat despre posibilitatea ca Erste Bank sa achizitioneze pana la termenul limita un pachet suplimentar de actiuni BCR de la ceilalti actionari, societatile de investitii financiare (SIF), Wimmer a raspuns ca nu au fost initiate niciun fel de discutii in acest sens.

Manfred Wimmer a fost inlocuit astazi, in mod oficial de Dominic Bruynseels, fost director pentru piete emergente in cadrul Barclays, la conducerea BCR.

Dominic Bruynseels s-a alaturat conducerii BCR incepand cu 1 mai si a preluat conducerea efectiva a bancii dupa primirea aprobarilor din partea Bancii Nationale a Romaniei.

Noul presedinte al BCR a activat timp de 27 de ani in cadrul Barclays Bank.

Manfred Wimmer, va face parte, de la 1 septembrie, din Comitetul Executiv al Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, ocupand functiile de director responsabil pentru performanta grupului si cea de director financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO