Prima pagina

Erste Bank estimeaza costurile integrarii BCR la 90 milioane euro

21.12.2005, 23:47 13

Erste Bank a stabilit un program de investitii de 100 de milioane de euro in urmatorii trei ani la Banca Comerciala Romana (BCR) si estimeaza ca procesul de integrare a institutiei romanesti va avea costuri de 90 de milioane de euro, declarate in anul 2006. Potrivit unui comunicat al bancii austriece, scopul programului de restructurare este acela de a implementa masuri ce vizeaza cresterea veniturilor, centralizarea si optimizarea functiilor de back-office si optimizarea retelei de sucursale, precum si cresterea performantelor personalului. Astfel, obiectivele pe termen lung vor avea in vedere reducerea raportului cost-venit de la 52% la 48% in 2009, determinand cresterea rentabilitatii capitalului angajat (return on equity) de la 17% la peste 35%.

De asemenea, Erste Bank a estimat pentru 2006 ajustari la valoarea neta a activelor de 100 milioane euro pentru provizioane privind creditele neperformante si de 100 milioane euro pentru alte ajustari, in conexiune cu taxele datorate. an urma achizitiei, numarul de clienti ai Erste Bank va creste cu aproximativ 22%. Numarul de sucursale va creste cu 14% de la 2.369 la 2.708, iar baza de clienti potentiali se va mari de la 46 milioane la 68 milioane. Erste Bank a fost desemnata, marti seara, castigatoarea licitatiei pentru preluarea BCR, intrucat a oferit cel mai mare pret, aproximativ 3,75 miliarde euro. Celalalt ofertant a fost banca portugheza Millennium bcp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels