Prima pagina

Era televizoarelor cu receptie a semnalului analog este pe terminate

18.10.2007, 18:49 13

Best Buy a anuntat astazi vanzarea ultimelor televizoare cu semnal analog, de acum inainte vanzand doar televizioare cu tunere digitale, informeaza BetaNews.

Aceasta actiune face parte din incercarea de a trece pe televiziunea digitala, FCC-ului, autoritatea in domeniul comunicatiilor din Statele Unite cerandu-i-se de catre Congres, sa faca tranzitia de la transmisiunile de televiziune prin semnal analog la cele prin semnal digital.

Guvernul Romaniei a decis in luna septembrie ca toate televizoarele vandute pe piata locala sa contina, in mod obligatoriu, tehnici de receptie a programelor de televiziune digitala, in cazul neaplicarii prevederii, vanzatorul putand suporta amenzi de pana la 50.000 de lei.

Pentru moment, Uniunea Europeana nu doreste sa impuna standardul transmisiunilor prin semnal digital, Comisia Europeana considerand ca cea mai buna metoda de dezvoltare este cea voluntara, venita din partea industriei media (EUBusiness).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO