Prima pagina

Equest Properties: Luam in calcul un exit

09.04.2008, 19:30 17

Fondul de investitii Equest Balkan Properties, listat la bursa de la Londra, care detine in Romania un portofoliu imobiliar de 11 proprietati, ia in calcul vanzarea activelor detinute pe piata locala, pe fondul problemelor de pe pietele financiare.
Principalele active detinute de Equest in Romania sunt centrul comercial Moldova Mall din Iasi, parcul de retail Vitantis din zona de sud-est a Capitalei sau parcul logistic West Logistic Center, proprietati cu o valoare cumulata de peste 100 mil. euro, intregul portofoliu fiind evaluat la aproape 200 mil. euro in momentul finalizarii.
"Nu cred ca achizitia de proiecte finalizate mai face parte din strategia noastra viitoare. Preferinta este pentru dezvoltari green-field, singuri sau cu parteneri, de preferat in domeniul logistic sau retail, acolo unde am acumulat deja experienta", a declarat pentru ZF George Teleman, partener in cadrul fondului.
Equest a obtinut recent o refinantare de 20 mil. euro pentru proiectul logistic West Logistic Center din Militari de la Raiffeisen Viena.
"Avand cam toate investitiile deja refinantate, putem continua noi dezvoltari fie prin atragere de capital, fie prin vanzarea unora dintre activele mature. Prima varianta fiind problematica in conditiile pietei financiare actuale, ramane in carti un posibil exit", a adaugat Teleman. Equest a avut dificultati in obtinerea unei finantari de la bancile locale, investitorii imobiliari sustinand ca aceasta este principala consecinta negativa de pe piata locala, ca urmare a crizei ipotecare din Statele Unite.
"Din pacate nu am reusit sa obtinem o refinantare pana la mijlocul lunii martie de la o banca locala cu care incepusem negocierile inca din luna noiembrie, astfel ca ne-am reorientat catre RZB (Raiffeisen - n.r.) Vienna", precizeaza Teleman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO