Prima pagina

Energia termica si gazele naturale, mai scumpe de astazi

01.09.2000, 00:00 16



Preturile la energia termica si la gaze naturale se vor majora de astazi in medie cu 25% ca efect al devalorizarii monedei nationale si a cresterii preturilor la titei si gaze naturale pe plan mondial.

Guvernul a aprobat cresterea pretului national de referinta pentru energia termica furnizata populatiei, la 350.000 de lei/gigacalorie, cu TVA, de la 280.000 de lei/gigacalorie. Aprobarea pretului national de referinta conduce la majorarea pretului unei gigacalorii produse de societatea Termoelectrica.

ai pretul gazelor naturale va creste, de astazi, cu 16%, la 1.272 de lei/metru cub, de la 1.100 de lei, potrivit unui ordin semnat de ministrului Industriei si Comertului, Radu Berceanu. Pretul este stabilit la un curs al dolarului de 20.500 de lei si nu include TVA.

Pretul din contractele cu consumatorii directi vafi negociabil. Ultima majorare a pretului la gaze naturale a avut loc la 1 iunie, de la 900 de lei la 1.100 de lei/metru cub, ca urmare a cresterii TVA la 19%. La randul lor, tarifele de transport cu metroul si cu trenul s-au majorat la sfarsitul saptamanii trecute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO