Prima pagina

Daniel Bouton se retrage de la conducerea SocGen

Daniel Bouton se retrage de la conducerea SocGen
18.04.2008, 10:32 17

Societe Generale a anuntat retragerea, incepand de luna viitoare, a lui Daniel Bouton, CEO al bancii, ca urmare a scandalului iscat de frauda de peste 4,9 miliarde euro facuta de Jerome Kerviel, trader al SocGen, informeaza Fortune.

Anuntul bancii vine la cateva zile dupa ce revista Fortune a indicat faptul ca Bouton a decis sa nu mentioneze nimic despre frauda lui Kerviel sau de pozitiile deschise de acesta, in valoare de 75 miliarde de dolari, la sedinta din 20 ianuarie, desi aflase inainte despre toate acestea, ci de-abia dupa trei zile, cand a reusit sa recupereze pierderile.

Desi Bouton isi va pastra pozitia de presedinte, rolul din ce in ce mai scazut al acestuia in cadrul bancii este o dovada a incercarii SocGen de a acoperi rusinea pierderii a 4,9 miliarde euro.

Decizia de retragere va fi facuta formal la sedinta boardului executiv ce va avea loc pe 12 mai. Frederick Oudea, in prezent CFO, va prelua conducerea de CEO al bancii franceze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO