Prima pagina

Cum sa citesti piata bursiera cu tranzactiile insiderilor

Cum sa citesti piata bursiera cu tranzactiile insiderilor
21.07.2008, 17:08 15

Persoanele din conducerea companiilor listate de pe Bursa, care detin informatii despre situatia companiei, asa-zisii insideri, au dovedit in ultimul an si jumatate mai multa inspiratie decat micii investitori de pe piata, realizand achizitii mai mari in momentele in care Bursa inregistra scaderi puternice si vanzand actiuni in perioade de maxime.
De exemplu, in prima jumatate a lunii iulie au fost raportate cele mai putine tranzactii de vanzare ale insiderilor persoanele fizice din ultimul an si jumatate, semn ca acestia nu mai sunt dispusi sa-si cedeze participatii la preturile actuale din piata, dupa ce Bursa a pierdut peste 40% de la inceputul anului.
In acelasi timp, pe fondul corectiilor puternice din ultimele doua saptamani, insiderii au realizat un numar de cumparari la nivelul mediei dintr-o luna obisnuita. Cele mai mari achizitii au apartinut in ultima luna managerilor SIF Transilvania (SIF3), care au realizat achizitii masive dupa ce pretul titlurilor a scazut cu peste 40% in mai putin de o luna.
Analiza ZF a fost realizata pe baza a peste 2.200 de raportari ale insiderilor la Bursa de la inceputul anului trecut cu datelor disponibile pe site-ul societatii de consultanta KTD Invest.
Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO