Prima pagina

Cum pot sa stiu in ce sunt investite contributiile?

19.09.2007, 19:22 13

La intrarea in fondul de pensii private dorit, cititi prospectul fondului, care contine toate informatiile despre acesta. Acolo, administratorul fondului explica in ce instrumente va investi banii clientilor sai si ce procente va aloca fiecarui instrument (titluri de stat, obligatiuni, actiuni, depozite bancare, fonduri mutuale). In plus, in fiecare an administratorul isi informeaza clientii privind structura investitiilor in fond si asupra banilor pe care fiecare participant ii are economisiti in contul sau individual.

Pentru a afla mai des decat anual structura investitiilor fondului, puteti solicita aceasta informatie, in scris, companiei de administrare. Aceasta insa, precum si orice alte informatii pe care le doriti, le veti primi contra cost. Oricum, fiecare client poate urmari zilnic evolutia fondului, adica a banilor economisiti in fond si a randamentului (castigului obtinut de acesta).

Cum alegem fondul de pensii? Cat platim si cat primim? Cine administreaza banii? Cat de sigur este sistemul? sunt doar cateva din cele 56 de intrebari la care veti afla raspunsul in Ghidul de pensii private, ce poate fi gasit la orice distribuitor de presa la pretul de 1 leu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO