Prima pagina

CSA: Piata asigurarilor va depasi doua mld. euro anul acesta

CSA: Piata asigurarilor va depasi doua mld. euro anul acesta
22.02.2007, 11:51 8

Piata de asigurari din Romania va avea anul acesta un ritm de crestere de circa 25-30%, apropiat de cel din 2006, cand valoarea primelor brute subscrise a fost de peste 1,6 miliarde de euro, a declarat, astazi, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

"Asa cum a inceput anul 2007, cresterea pietei de asigurari va fi tot in jur de 25-30%", a afirmat Toncescu, la un seminar despre piata asigurarilor.

Piata asigurarilor a urcat anul trecut cu 33% fata de 2005, la peste 1,6 miliarde de euro. Un ritm de crestere de 25% in acest an ar duce piata la peste doua miliarde de euro.

In acelasi timp, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), Cristian Constantinescu estimeaza ca piata de asigurari din Romania a trecut pe pierderi anul trecut, de la un profit de circa 1% din cifra de afaceri in 2005.

"Consider ca piata de asigurari a inregistrat pierderi anul trecut. In 2005, industria a realizat un profit de circa 1% din cifra de afaceri", a afirmat Constantinescu, la un seminar pe tema asigurarilor.

El a spus ca nu poate sa aprecieze, deocamdata, nivelul pierderilor cumulate. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO