Prima pagina

Criza financiara face victime printre bancile britanice

Criza financiara face victime printre bancile britanice
14.09.2007, 15:25 16

Northern Rock, unul dintre cei mai mari creditori ipotecari din Marea Britanie, va primi ajutor din partea autoritatilor financiare, de vreme ce efectele crizei americane se fac din ce in ce mai simtite pe piata britanica, una dintre cele mai mari piete imobiliare din lume, scrie International Herald Tribune.

Northern Rock, care a cunoscut o dezvoltare remarcabila in ultimii ani, va primi o infuzie de fonduri din partea Bancii Angliei, aceasta operatiune primind avizul guvernului britanic. Valoarea creditului nu a fost, insa, specificata.

In urma anuntului actiunile mai multor banci britanice au cunoscut o depreciere drastica, dupa ce investitorii si-au manifestat temerea ca problemele pe care le intampina Northern Rock s-ar putea extinde. Pretul actiunilor Northern Rock a coborat cu 31% la sfarsitul saptamanii trecute, ajungand la cel mai scazut nivel din ultimii sase ani.

In numai doua zile clientii bancii britanice au retras aproximativ 1,5 mld. lire sterline (3 mld. dolari) si analistii se asteapta ca retragerile sa continue si la inceputul acestei saptamani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO