Prima pagina

Criza creditelor ii impinge pe americani spre programele guvernamentale de asistenta alimentara

19.05.2008, 12:15 19

Numarul americanilor cu venituri reduse care au depus cereri pentru tichete de masa a crescut in prima parte a anului la peste 27,5 milioane de persoane, peste recordul inregistrat in 1994, insa cifra continua sa creasca, scrie USA Today.
Numarul americanilor care au nevoie de subventii pentru cumpararea alimentelor a inceput sa creasca din anul 2006, odata cu scumpirea combustibililor si produselor alimentare, situatie coroborata cu stagnarea salariilor si cresterea numarului somerilor. Din totalul celor inscrisi in programul guvernamental de asistenta alimentara, in anul 2006 40% reprezentau familii cu membri care lucreaza, fata de 30% in urma cu un deceniu, potrivit datelor Departamentului de Agricultura.
Beneficiarii programului sunt in principal agenti imobiliari si constructori afectati de criza imobiliara, functionari din sistemul de asistenta sociala.
Programul de asistenta alimentara se adreseaza gospodariilor care obtin venituri sub 130% din nivelul federal de saracie sau 27.500 de dolari anual pentru o familie de patru persoane. Familiile nu trebuie sa detina active mai mari de 2.000 de dolari, neincluzand casa si masina. Subventia acordata este de 3 dolari/zi de persoana. Autoritatile americane cheltuiesc cu acest program circa 38 de miliarde de dolari anual, nivel care ar putea creste pana la 40 de miliarde de dolari in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO