Prima pagina

Creditele acordate de Credex s-au triplat anul trecut, la 71 mil. euro

11.04.2008, 13:53 15

Compania de credite de consum Credex, infiintata de Altex in parteneriat cu Raiffeisen Bank, a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 71 milioane euro, in crestere cu 190%, fata de 2006, ca urmare a restructurarii activitatii si a portofoliului de produse si pe fondul climatului macroeconomic favorabil, potrivit unui comunicat al companiei, emis astazi.
Credex a acordat anul trecut peste 122.000 de credite pentru bunuri de consum, numarul clientilor avansand cu 168%.
Revenirea creditului de consum s-a datorat in principal lansarii noului produs financiar "20 de rate fara costuri pentru TOATE produsele", dar si evolutiei favorabile inregistrate de retelele de magazine Altex si Media Galaxy, unde Credex isi are deschise punctele de lucru, se precizeaza in comunicatul firmei de creditare.
"In conditiile in care dobanzile sunt in crestere si moneda nationala trece printr-o perioada prelungita de devalorizare fata de valutele internationale, un credit in lei cu dobanda 0% si costuri 0% ofera clientului relaxarea de care avea nevoie pentru a-si achizitiona produsul dorit, fara teama climatului economic care l-ar putea afecta", a declarat Dragos Sirbu, CEO Credex..

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO