Prima pagina

Colliers: Bucurestiul, in topul preferintelor pe piata de retail

Colliers: Bucurestiul, in topul preferintelor pe piata de retail
28.05.2008, 13:04 13

Bucurestiul are in continuare cea mai mare putere de cumparare, situandu-se in topul preferintelor constructorilor de pe piata de retail, a spus miercuri, in cadrul unei conferinte, directorul departamentului rezidential al agentiei imobiliare Colliers, Monica Barbu.

"Oferta de spatii comerciale din Bucuresti pentru anul in curs este de 250.000 mp GLA (gross leasable area), dintre care 85.000 au fost livrati. In tara, oferta este de 510.000 mp GLA, dintre care au fost livrati 60.000", a mentionat Monica Barbu.

Media distributiei la nivel national este de 0,034 mp/capita, cea mai mare valoare, de 0,32 mp/capita, fiind inregistrata in Cluj Napoca. In Bucuresti, media este de 0,20 mp/capita.

Chiriile pentru spatiile comerciale din Bucuresti variaza intre 24 si 27 euro/mp/luna, in timp ce in tara chiriile sunt intre 15 si 25 euro/mp/luna. S-a inregistrat o scumpire a spatiilor comerciale stradale cauzata de o cerere mult prea mare comparativ cu oferta. Cu toate acestea, oficialul Colliers estimeaza o scadere a chiriilor pe fondul puterii mai mari pe care o au chiriasii-ancora (care contracteaza suprafete mari).

"Exista o competitie pe piata de retail la nivel national, in conditiile in care dezvoltatorii obtin din ce in ce mai greu finantari. Piata se va dezvolta foarte mult in urmatorii ani", a spus Monica Barbu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO