Prima pagina

Citibank a prins un contract de finantare pentru Novotel

20.04.2005, 20:22 31

Citibank Romania, membra a celui mai mare grup financiar din lume - Citigroup, a obtinut un mandat de finantare in valoare de 16 milioane de euro pentru construirea unui nou hotel Novotel de patru stele. Acesta urmeaza sa fie amplasat in centrul comercial si istoric al Bucurestiului, proiectului apartinand grupului hotelier francez Accor.

Banca si clientul sau nu s-au pus insa de acord asupra valorii totale a investitiei. Astfel, Accor Group vorbeste de un proiect estimat la 33 de milioane de euro, in timp ce Citibank mentioneaza suma de 39 de milioane de euro.

Aceasta tranzactie in sectorul privat este prima anuntata public de Citibank Romania, dupa o pauza de mai multi ani. De altfel, banca nu a dorit sa ofere detalii in privinta conditiilor de finantare a proiectului.

Citibank opereaza in Romania din 1996, insa in ultimii ani a inregistrat un declin constant al cotei de piata.

Reprezentantii Accor au refuzat sa dea mai multe detalii pe moment. "Nu am nimic de comentat deocamdata", a spus Andre Cantiniaux, director de operatiuni Europa Centrala si de Est al lantului hotelier Accor.

Constructia hotelului Novotel a inceput in primavara acestui an si urmeaza sa fie finalizata in 2006. Constructorul este compania franceza Bouygues.

Accor este lider de piata in Europa si unul dintre cele mai mare grupuri hoteliere din lume, operand aproape 4.000 de hoteluri in 140 de tari.

Potrivit strategiei de extindere pe piata romaneasca, Accor estimeaza ca, pana in anul 2011, va ajunge sa detina 20 de hoteluri, inclusiv Novotel.

Novotelul reprezinta prima investitie directa a unui lant hotelier international in Romania, toate celelalte fiind operate numai prin contracte de managament sau de franciza.

Hotelul va fi situat pe Calea Victoriei, langa Palatul Telefoanelor, va avea 277 de camere, un salon cu 300 de locuri, 8 sali de conferinta, un centru de fitness cu piscina interioara si magazine. Intrucat este situat pe ruinele fostului Teatru National din Bucuresti, hotelul va purta denumirea de "Hotel du Theatre". razvan.voican@zf.ro ; georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO