Prima pagina

Cine sunt stapanii internetului romanesc?

14.11.2007, 10:00 14

Potrivit unui articol din editia BUSINESS Magazin din aceasta saptamana, patru persoane gestioneaza 90% din miliardul de bannere publicitare afisate in fiecare luna vizitatorilor de site-uri din Romania. Cei patru sunt Orlando Nicoara (director general al MediaPro Interactiv), Val Voicu (director general AdEvolution), Magda Zander (directori de vanzari Boom), Calin Rotarus (director de strategie ARBOmedia).

In 2006, piata romaneasca de publicitate online a insumat putin peste 1% din piata totala de publicitate, de 485 de milioane de euro. In acest an, cu exceptia Magdei Zander (care estimeaza un volum de 12,5 ? 13 milioane de euro), ceilalti trei estimeaza ca piata nu va depasi 8,5 ? 9 milioane de euro.

Toti spera insa ca perioada urmatoare sa fie una de crestere mai mult sau mai putin accelerate: Orlando Nicoara considera ca in 2008 se va putea atinge un nivel de 15-16 milioane de euro cheltuiti online, ceea c ear insemna aproape o dublare a valorii actuale.

Cititi mai multe despre "Stapanii internetului" pe www.businessmagazin.ro si in editia tiparita a revistei BUSINESS Magazin care apare pe piata miercuri, 14 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO