Prima pagina

Cel mai nou joc Harry Potter a fost creat la Bucuresti

25.06.2007, 19:08 31

Cel mai nou joc pentru telefoane mobile cu Harry Potter,"Harry Potter and the Order of the Phoenix", care va fi lansat zilele acestea pe plan mondial, a fost dezvoltat integral in studiourile de la Bucuresti ale Electronic Arts, cel mai mare producator de jocuri video din lume. Jocul a fost realizat sub licenta Warner Bros Digital Distribution si este inspirat de filmul cu acelasi nume.
"Jocul este suta la suta original si suta la suta dezvoltat in Romania", a declarat pentru ZF Mihai Pohontu, general manager Electronic Arts Mobile.
In acest an divizia Electronic Arts isi va extinde activitatea in Romania si va deschide noi linii de business la Bucuresti, a adaugat Pahontu. Producatorul american si-a inceput afacerile in Romania in 2005 prin inaugurarea la Bucuresti a unui studio de jocuri video pentru telefoane mobile. In timp, numarul angajatilor a ajuns la 145. "Pana la 1 ianuarie 2008 Electronic Arts Romania va ajunge la cel putin 175 de angajati". Bugetul operational din acest an este de circa 3,5 mil. $.
Daca pana acum EA Romania a produs numai jocuri pentru telefoane mobile, mai nou planuieste deschiderea unui centru de testare a jocurilor video pentru computere si console. Practic, dupa ce un joc va fi finalizat de catre o echipa internationala, acesta va fi trimis la Bucuresti, verificat din punctul de vedere al functionalitatii, iar segmentele vulnerabile vor fi refacute, inainte de lansarea internationala. O a doua linie de business care va deveni operationala la Bucuresti este cea de productie de jocuri pentru consolele portabile produse de Sony sau Nintendo (PSP, respectiv DS), a mai anuntat Pohontu.
Un reportaj in exclusivitate despre procesul realizarii jocului Harry Potter and the Order of the Phoenix" puteti citi in noua editie a revistei de lifestyle digital go4it!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO