Prima pagina

Cel mai mare birou la Bucuresti al unei firme internationale de avocatura

18.11.2005, 20:20 154

Firma britanica de avocatura CMS Cameron McKenna a incheiat un acord de fuziune cu o alta firma de profil, Hayhurst Robinson, miscare in urma careia in Romania va lua nastere cel mai mare birou local al unei firme internationale, cu aproape 40 de avocati.

Dupa numarul de avocati, va deveni de asemenea una dintre cele mai mari case de avocatura locale - dupa Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Musat & Asociatii sau Tuca & Asociatii.

CMS Cameron McKenna isi intareste astfel semnificativ pozitia pe piata avocaturii de business din Romania, estimata la 25 - 30 milioane de euro.

Cele doua case de avocatura isi leaga numele de cele doua acte ale privatizarii BCR, cea mai mare banca din Romania. Avocatii Hayhurst au consiliat Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation la achizitia in 2003 a unui pachet de 25% din actiunile BCR pentru 222 mil. euro.

Acum, Cameron McKenna asigura consultanta juridica a austriecilor de la Erste, unul dintre cei doi investitori selectati in runda finala a negocierilor pentru achizitia a 61,88% din BCR.

Altfel, profilurile celor doua firme de avocatura se deosebesc.

"Ne extindem reteaua de birouri in zone geografice unde clientii nostri gasesc oportunitati de dezvoltare", a comentat Richard Price, senior partner la Cameron McKenna (CMcK).

"Am convingerea ca aceasta fuziune va consolida pozitia CMcK atat in Romania, cat si in regiune, raspuzand tuturor asteptarilor clientilor nostri", a adaugat Cristina Branzan, care coordoneaza biroul local al firmei britanice. "Pentru noi, fuziunea cu CMcK reprezinta un pas important in ceea ce priveste strategia noastra de dezvoltare regionala. Am ales ca partenerul nostru sa fie CMcK datorita angajamentului lor ferm fata de angajatii lor si intelegerii profunde a situatiei intregii regiuni", afirma Todd Robinson, managing partner la Hayhurst Robinson.

Contractul de fuziune a fost semnat la inceputul lunii noiembrie, urmand sa se finalizeze la inceputul anului viitor. Dupa realizarea fuziunii, Robert Hayhurst si Todd Robinson, parteneri fondatori la Hayhurst Robinson, vor deveni parteneri in CMS CMcK. Din acest an, pe piata s-a conturat o tendinta clara de regrupare a caselor mici si medii de avocatura pentru a putea rezista concurentei in crestere pe fondul intrarii a tot mai multor firme internationale de calibru. O alta fuziune in derulare este cea dintre firmele Calin Zamfirescu & Asociatii si Racoti - Predoiu. Inainte de fuziune, CMS CMcK si Hayhurst erau cotate ca doi jucatori de talie medie pe piata locala.

CMcK este un jucator cu prezenta internationala, cu clienti mari in portofoliu, de la fondul de investitii Advent International la concernul german E.ON sau Wintershall.

De cealalta parte, avocatii Hayhurst opereaza o retea de birouri la Bucuresti, Budapesta, Sofia si Belgrad. Hayhurst a asistat compania ungara MOL la achizitia filialei locale a gigantului anglo - olandez Shell si pe polonezii de la PKN Orlen in incercarea de a cumpara Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO