Prima pagina

CEC Valori Mobiliare va fi lichidata

14.11.2001, 00:00 22



Noua conducere a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a decis sa lichideze societatea de valori mobiliare CEC Valori Mobiliare, compania implicata in scandalul FNI si care a facut legatura intre fondul de investitii si CEC.

"Nici nu mai vreau sa aud de CEC Valori Mobiliare. Aceasta, printr-o conducere proasta, a sifonat imaginea CEC-ului si, mai mult, a facut numai afaceri proaste. In plus, a fost incalcata legea prin folosirea ilegala a siglei CEC in aceasta afacere. Procesul de lichidare a acestei societati de valori mobiliare a inceput de ceva timp, iar intr-o Adunare Generala care va avea loc peste cateva zile se va pronunta lichidarea definitiva a acestei societati", a declarat pentru Ziarul Financiar Constantin Teculescu, presedintele CEC.

CEC Valori Mobiliare a avut, potrivit lui Teculescu, actionari fosta conducere a institutiei de pe vremea lui Camenco Petrovici (in jur de 30% din capital) si 70% CEC-ul.

Societatea de valori mobiliare a detinut 20% din SOV Invest, administratorul Fondului National de Investitii (FNI), fondul mutual care s-a prabusit anul trecut mii de oameni pierzandu-si economiile.

Prin intermediul CEC Valori Mobiliare au fost distribuite unitati de investitii ale FNI, aceasta fiind de fapt legatura negativa dintre FNI si CEC.

Afacere a dus la diminuarea increderii populatiei in CEC si a declarat cel mai mare scandal financiar din ultimii zece ani.

Teculescu spune ca cei care au implicat CEC-ul in afacerea cu FNI fac obiectul unor cercetari penale.

"Cele 30% din actiuni au fost detinute de Camenco Petrovici si de un numar destul de mare de directori ale sucursalor CEC din Bucuresti si tara, iar acestia fac deja obiectul unor cercetari penale", spune presedintele CEC.

El a mai adaugat ca in momentul in care va fi lichidata CEC Valori Mobiliare se va lua in considerare infiintarea unui nou SVM care de aceasta data sa functioneze dupa toate legile in vigoare.

"Este prematur sa vorbim despre ce nume va avea sau ce actionari, dar CEC-ul va avea fara indoiala societatea lui de valori mobiliare care il va ajuta in promovarea propriilor produse si proiecte", a mai mentionat Teculescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO