Prima pagina

Bursele europene, in cadere libera

09.01.2008, 14:54 15

Bursele europene au cazut pentru a cincea oara in ultimele sase zile dupa ce grupul de magazine Marks & Spencer a anuntat vanzari cu mult mai mici decat cele estimate de analisti, iar Merrill Lynch a taiat din previziunile profitului ce va fi inregistrat de BP, informeaza Bloomberg.

Marks & Spencer, cel mai mare retailer de imbracaminte din Marea Britanie a pierdut 19% la bursa din Londra. Tesco Plc, Next Plc si Carphone Warehouse Group Plc au avut de asemenea de pierdut in sedinta de astazi impingand indicele de retail al Dow Jones Stoxx 600 la cea mai mica valoare din 11 septembrie 2001 pana acum.

BP a coborat la valoarea de acum trei saptamani dupa ce Merrill a taiat 25% din estimarea privind profitul pentru trimestrul patru al companiei.

Indicii bursieri nationali din toate cele 18 tari din vestul Europei au cazut. Indicele britanic FTSE 100 a pierdut 1,1%, in timp ce indicele german Dax a coborat cu 0,5% iar indicele francez CAC a scazut cu 0,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO