Prima pagina

Brokerii: Oferta Transgaz e un semnal foarte bun pentru piata

07.12.2007, 15:29 11

Adrian Ceuca, Broker Cluj: "Gradul de suprasubscriere pe transa investitorilor mari este o surpriza. Nici acum nu-mi vine sa cred ca exista atatia bani disponibili pentru IPO-uri. Asta ne arata ce greseala facem ca nu iesim cu mai multe companii pe Bursa in conditiile in care exista un interes atat de mare pentru companii noi. Oferta Transgaz ar trebui sa fie un semnal pentru cei care detin companii ca pot atrage bani multi de pe piata de capital. Probabil ca o parte din banii din oferta se vor intoarce in piata, in special de la investitorii mici".

Rares Nilas, BT Securities: "E neasteptat ca pe o oferta de 65 de milioane de euro sa se subscrie peste un miliard de euro. Gradul record de suprasubscriere pe transa investitorilor mari arata ca este o foame de emitenti noi pe Bursa si ma astept ca la anul sa mai asistam cel putin la 5-6 IPO-uri. In ceea ce priveste evolutia drepturilor de alocare ale Transgaz, este clar ca pretul acestora se va aprecia puternic in primele zile de tranzactionare. E de asteptat o crestere de 60-70%".

Octavian Dragolea, IFB Finwest: "Suprasubscrierea foarte ridicata din cadrul ofertei Transgaz e un semnal foarte bun pentru piata. Sumele mari subscrise de investitori arata ca interesul pentru emitenti noi este foarte mare, chiar si din partea investitorilor straini si ca o parte din banii care au iesit luna trecuta se intorc in piata. Sa vedem ce se va intampla cu restul de bani care se vor intoarce la investitori dupa alocare. Este de asteptat ca o parte din aceste sume sa se intoarca in piata, in special de pe transa mica".

Adrian Manaila, Eldainvest: "Banuiam ca oferta va fi suprasubscrisa de peste 10 ori pe transa investitorilor mari, intrucat acestia au asteptat ultima zi. Oferta a fost foarte atractiva, singurul risc fiind sa stai blocat cu bani multi. Oferta a fost atractiva si datorita drepturilor de alocare, care vor permite investitorilor sa-si incaseze profitul mai repede sau sa mai cumpere pentru a-si mari participatiile. E posibil ca investitorii de pe transa mare sa intre in piata in primele zile de tranzactionare ale drepturilor si sa urce semnificativ pretul".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO