ZF 24

BCR cumpara actiunile minoritarilor la subsidiarele grupului

04.11.2007, 18:45 25

BCR lanseaza luni o oferta de cumparare a tuturor participatiilor minoritare detinute de diferiti actionari (firme si persoane fizice) la trei mari subdiare ale grupului: BCR Asset Management, BCR Asigurari de Viata si BCR Leasing. Oferta va fi valabila pana pe 23 noiembrie.

Preturile fixe oferite de BCR sunt de 8,4 lei/actiune pentru minoritarii de la BCR Asset Management, in conditiile in care valoarea nominala este de 2 lei, 41 lei/actiune pentru BCR Asigurari de Viata, la o valoare nominala de 10 lei, [i 3.400 lei/actiune pentru BCR Leasing, la o valoare nominala de 150 de lei.

Pentru cei care detin actiuni la doua sau la toate trei companiile, pretul brut total oferit va fi determinat prin inmultirea pretului pe actiune corespunzator fiecarei societati cu numarul de actiuni ale societatii respective pe care fiecare detinator decide sa le vanda catre BCR.

BCR detine in mod direct 20% din actiunile BCR Asset Management, 68,33% din actiunile BCR Asigurari de Viata si 79.132 % din BCR Leasing. n ianuarie 2007, BCR a mai cumparat 58.000 de actiuni ale BCR Asigurari de Viata la un pret de 12,13 lei pe actiune.

Din grupul BCR mai fac parte Anglo-Romania Bank, BCR Chisinau, Financiara SA, BCR Securities si Bucharest Financial Plaza. Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, incurajeaza salariatii din grup sa cumpare actiuni Erste, insa nu si pe ale subsidiarelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO