Prima pagina

BC Carpatica fuge de retail spre clientii cu greutate

04.09.2008, 10:27 22

In retail, adica in zona de business a bancilor care se desfasoara in relatie cu persoanele fizice, "conditiile de piata sunt tot mai vitrege", spune Nicolaie Hoanta, directorul general al bancii comerciale Carpatica, intr-un interviu acordat BUSINESS Magazin.
La Carpatica, o banca ce detinea sub un procent din activele sistemului bancar la finele anului trecut, circa 15% din expunerea totala pe credite este reprezentata de retail, in timp ce companiile mici si mijlocii inseamna de peste patru ori mai mult (64% din expunerea totala). Bancherii sibieni au decis insa acum sa schimbe macazul: dupa noua ani de existenta in care a fost puternic orientata spre retail, dupa spusele lui Hoanta, Carpatica vrea sa atraga mai multe companii mari si foarte mari.
Astfel, corporatiile ar trebui sa reprezinte pana la finele anului in jur de 30-35% din intregul portofoliu al bancii. Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) sunt clienti buni pentru banci - sunt multe la numar si cu nevoi de finantare mari - dar sunt un segment de clientela foarte volatil, comenteaza directorul general al bancii sibiene.

Cititi mai multe despre planurile Carpatica pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO