Prima pagina

Banca Angliei: nu cautati locuri de munca mai bine platite pentru a evita cresterea preturilor

19.08.2008, 14:44 21

Tim Besley, membru in comitetul de politica monetara al Bancii Angliei i-a rugat pe britanici sa nu caute locuri de munca mai bine platite, pentru ca aceasta va duce inevitabil la o crestere a costurilor de trai.

Intr-un interviu acordat ziarului The Sun, membrul Bancii Angliei a incercat sa apere mentinirea dobanzii de referinta de catre banca centrala la 5%, in ciuda temerilor privind o posibila recesiune economica.

Acesta a declarat ca adevaratul dusman al economiei britanice nu este Banca Angliei, ci inflatia, iar o crestere a salariilor va duce la un avans in spirala al preturilor.

"Cu totii vor sa isi protejeze standardul de viata, dar daca toti o fac, preturile vor continua sa creasca companiile incercand sa isi acopere costurile. Si asa vom reveni la punctul de portnire, dar inflatia va continua sa avanseze. Aceasta spirala trebuie oprita din fasa si asta inseamna sa mentinem dobanzile de refeinta la un nivel acceptabil pana cand amenintarea cresterii inflaiti a trecut".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO