Prima pagina

Banca Agricola a racolat un vicepresedinte de la ABN Amro

28.11.2001, 00:00 34



Banca Agricola- Raiffeisen devine, dupa privatizare, tot mai agresiva pe piata bancara romaneasca, ca parte din strategia viitoare fiind si atragerea de clienti si personal de top de la celelalte banci.

Cea mai noua achizitie este Marinel Burduja, vicepresedintele filialei din Romania a bancii olandeze ABN Amro Bank, care incepand cu 1 decembrie va ocupa o functie similara la Banca Agricola-Raiffeisen. El va administra departamentul de corporate banking (afaceri cu clientii persoane juridice).

"Cred ca Raiffeisenbank va avea un cuvant greu de spus in sistemul bancar romaneasc, asa ca decizia mea este intemeiata. Reteaua de sucursale si sistemul informatic va fi un atuu pentru castigarea unei cote cat mai mari din piata. Desi sunt dator bancii olandeze pentru faptul ca mi-a permis sa acumulez experinta pe partea de corporate banking, viata merge inainte. Nu am nici o informatie despre cine ar putea sa imi ia locul", a declarat pentru Ziarul Financiar Marinel Burduja.

Conform unor surse de pe piata bancara, in ultimele luni Raiffeisen a mai preluat oameni de la ABN Amro starnind mania conducerii acestei banci. De altfel, Banca Agricola-Raiffeisen a preluat personal si de la alte banci si acest lucru s-a intamplat si la nivel de clienti.

Anterior numirii in functia de vicepresedinte al ABN Amro, Marinel Burduja a fost vicepresedinte al Creditanstalt Investment Bank, a fost vicepresedinte al Bancorex in perioada 1994-1995, iar in 1991 a fost directorul general al firmei Christian Dior pentru Romania.

Prin politica de management si prin strategia de produse, Banca Agricola-Raiffeisen intentioneaza ca in urmatorii doi-trei ani sa revina in primii trei jucatori din sistemul bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO