Prima pagina

Avocatii White&Case negociaza intrarea pe piata din Romania

23.08.2006, 21:09 11

Americanii de la White & Case, una dintre cele mai mari firme de avocatura din lume, poarta discutii pentru intrarea pe piata romaneasca, au declarat pentru ZF surse apropiate procesului. White & Case negociaza cu casa de avocatura Tuca, Zbarcea & Asociatii posibilitatea unei asocieri pentru a intra pe piata, insa pana in prezent nu a fost luata o decizie in acest sens. Sursele citate sustin ca White & Case studiaza in prezent mai multe optiuni pentru a intra pe o piata a avocaturii din Romania care inregistreaza o rata puternica de crestere, pe fondul unui volum tot mai mare de tranzactii.
Reprezentantii White & Case nu au facut niciun comentariu pe aceasta tema pana la inchiderea editiei.
In acest moment, pe piata romaneasca a serviciilor de consultanta juridica de business sunt prezente numai primele doua firme din lume, Clifford Chance si Linklaters, ambele din Marea Britanie, care au intrat prin asocieri cu firme locale.
Reprezentantii Clifford & Chance spuneau recent ca nu ar fi o surpriza daca in perioada urmatoare si alte firme mari de avocatura ar intra in Romania, tendinta ce se va accelera pe masura ce tot mai multe corporatii globale fac afaceri aici.
White & Case, ca si alti giganti internationali, lucreaza pe piata marilor tranzactii atat cu echipe proprii de avocati, cat si cu marile firme de avocatura locale, fara sa aiba insa deschise aici propriile birouri. White & Case a avut in 2005 incasari de 728 mil. euro si un profit net de 230 mil. euro, potrivit publicatiei de profil londoneze The Lawyer.
Piata avocaturii de afaceri din Romania este estimata pentru anul trecut la circa 100 mil. euro, cea mai mare firma fiind Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, cu incasari de 7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO