Prima pagina

AVAS a primit 3 oferte pentru Avioane Craiova, din Italia, Cehia si Romania

AVAS a primit 3 oferte pentru Avioane Craiova, din Italia, Cehia si Romania
20.05.2008, 15:24 18

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit pana la termenul limita trei oferte pentru vanzarea pachetului de actiuni de 80,97% din capitalul Avioane Craiova, din partea unor companii din Italia, Cehia si Romania.
Ofertele au fost depuse de catre Alenia Aeronautica (Italia), AERO Vodochody (Cehia) si INAV Bucuresti.
Vanzarea pachetului majoritar de actiuni, de 80,9% din capitalul social, va fi realizata prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.
Grupul suedez Saab Aerosystems a propus in luna apriliei reprezentantilor AVAS un plan de afaceri si de dezvoltare in mai multe etape, care ar fi urmat sa se finalizeze cu preluarea integrala a firmei romanesti, insa institutia romaneasca a respins aceasta propunere.
"Noi am propus sa dezvoltam uzina din Craiova in joint venture cu statul roman si sa o preluam ulterior integral pe etape, pentru a studia si evalua corect riscurile la care ne expunem si viabilitatea pe termen lung a afacerii", declara in luna aprilie directorul de marketing al Saab pentru Romania, Richard Smith.
Compania a inregistrat in 2007 pierderi de 7,63 mil. lei, de sase ori mai mari fata de anul precedent, influentate de dobanzile si penalitatile aferente datoriilor restante catre bugetul de stat si de majorarea cheltuielor de exploatare.
Veniturile companiei au scazut anul trecut cu 4,3%, de la 26,21 mil. lei la 25,12 mil. lei, conform datelor financiare auditate. Scaderea veniturilor a fost cauzata, conform conducerii producatorului de aeronave, de lipsa de comenzi si de intreruperea unui contract cu firma IAI din Israel, ca urmare a modificarii legislatiei israeliene din domeniul muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO