Prima pagina

Avalansa de oferte pentru primele trei proiecte IT

26.07.2001, 00:00 14



Primele trei proiecte din strategia guvernamentala de informatizare a societatii romanesti, pentru care Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a organizat licitatii, au primit 22 de oferte din partea a 19 companii din domeniu.

Deschiderea celor 22 de oferte a avut loc ieri la sediul ministerului in prezenta unei comisii de evaluare.

Pentru proiectul privind piata virtuala (sistem de achizitii de bunuri si servicii pe web - eMarket) a starnit interesul companiilor Compaq Computer, Akela Informatique, ArtNet, Integrator SA, Siveco SA, Lasting, Fasma, System Plus si Total Soft.

La licitatia pentru realizarea sistemului de videoconferinte online participa numai trei firme: Compaq, Intrarom si Fiatest.

La castigarea ultimului dintre cele trei proiecte initiate de MCTI pentru care se organizeaza deocamdata licitatie si care prevede realizarea de info-chioscuri care sa ofere servicii de informare electronica pentru cetateni vor concura companiile Radcom, Sysware, Fasma, Romsys, IPA, ICL, Hewlett-Packard, Sorral International, Forte si Intrarom.

Ofertantii care considera ca deschiderea si verificarea ofertelor nu a fost corecta pot depune imediat contestatii la Ministerul Comunicatiilor, oficialii promitand ca acestea vor fi solutionate in 48 de ore.

Anuntarea castigatorilor pentru cele trei proiecte se va face pe 3 august. Pentru dezvoltarea altor proiecte cum ar fi eProcurement si eReferendum s-au aratat interesate 50 de companii iar pentru cele privind preluarea facturilor pe web si extinderea sistemului informatic pentru urmarirea bilantului si obligatiilor fiscale ale agentilor economici cu capabilitati de declaratii pe web s-au primit cate 49 de oferte la fiecare.

Referitor la privatizarea RomTelecom, ministrul comunicatiilor, Dan Nica a precizat ca, pana la sfarsitul acestei luni va incepe procesul de depunere a ofertelor pentru selectionarea consultantului.

Alegerea acestuia va fi finalizata in octombrie. "In functie de decizia consultantului, statul este dispus sa vanda chiar si 65% din capitalul RomTelecom adica tot pahetul pe care il detine", a precizat Nica.

In viitorul foarte apropiat, Guvernul va emite o hotarare prin care se vor pune la dispozitie pentru privatizare spatiile care au avut ca obiect de activitate productia in domeniul inaltelor tehnologii, a adaugat ministrul. Deocamdata este vizata privatizare platformei Pipera-Baneasa. Toate companiile interesate de aceste spatii vor fi obligate sa pastreze obiectul de activitate anterior privatizarii.

In septembrie, la expozitia "Fabricat in Romania" va fi prezentat proiectul LIBRARIe prin care se doreste promovarea produselor software romanesti si a ebook-urilor. Proiectul va fi realizat in colaborare cu ICI si toate serviciile furnizate prin LIBRARIe vor fi prezentate in format electronic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO