Prima pagina

Ardaf si-a cumparat sediu in Bucuresti de la actionarul sau principal, Tender

16.03.2005, 00:00 23


Societatea de asigurare-reasigurare Ardaf Cluj-Napoca a achizitionat cu peste 100 de miliarde de lei (2,7 milioane de euro) un imobil in Bucuresti pe care il ocupa cu chirie de mai mult de un an, de la firma Tender SA, actionarul sau majoritar.


Achizitia imobilului va fi finantata, potrivit presedintelui Consiliului de Administratie al Ardaf, Octavian Manastireanu, din resurse proprii. Grupul Tender a devenit in 2001 actionar majoritar al Ardaf, detinand acum peste 70% din capitalul social al asiguratorului, potrivit lui Octavian Manastireanu.


"Tranzactia a fost deja aprobata de actionari, imobilul este achizitionat din decembrie. Suntem proprietari, dar nu ne-am incadrat chiar in suma aprobata initial, de aceea trebuie sa convocam o noua adunare a actionarilor pentru aprobare", a explicat Octavian Manastireanu. "Consideram ca achizitia este avantajoasa pentru noi", a mai precizat presedintele CA.


Companiile de asigurari prefera investitiile in imobile, in conditiile in care au obligatii pe termen lung.


Omul de afaceri Ovidiu Tender nu a comentat tranzactia. Consiliul de Administratie al Ardaf a convocat pentru validarea sumei finale Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, pentru 29-30 martie 2005.


Ardaf a inregistrat anul trecut, potrivit situatiilor financiare preliminare, o crestere de 54,6%, in euro, a primelor brute subscrise pe segmentul de asigurari generale, pana la valoarea de 43 de milioane de euro (1.745 de miliarde de lei). Primele brute subscrise din asigurari de viata au fost in 2004 cu 25% mai mari decat la sfarsitul exercitiului financiar precedent, cifrandu-se la 1,5 milioane de euro (62 de miliarde de lei).


Ardaf Cluj-Napoca este listata la Categoria baza a bursei electronice Rasdaq. Pretul de inchidere de ieri al titlurilor Ardaf a fost de 1.320 lei/actiune (3,6 eurocenti), fiind tranzactionate in total 37.000 de actiuni. Compania a atins o capitalizare bursiera de 231 miliarde de lei (6,4 milioane de euro).
ioana.leaua@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO