Prima pagina

Apple pregateste iPod-uri mai mici si mai ieftine pentru sarbatorile de Craciun

Apple pregateste iPod-uri mai mici si mai ieftine pentru sarbatorile de Craciun

Apple ar putea reduce cu 100 de dolari pretul de vanzare al iPod Touch

04.09.2008, 20:08 126

Compania americana Apple, producatorul computerelor Macintosh si al dispozitivelor iPod si iPhone, intentioneaza sa organizeze un eveniment special saptamana viitoare, alimentand speculatiile potrivit carora compania ar putea anunta noi modele ale playerului multimedia iPod pentru a-si spori vanzarile in perioada de sarbatori, scrie Bloomberg.
Dispozitive cu preturi si dimensiuni reduse, precum si cu o capacitate de stocare mai mare ar putea extinde linia de produse a companiei in semestrul ce se incheie in decembrie, respectiv perioada in care Apple inregistreaza cea mai mare parte a vanzarilor.
In ultimii patru ani, Steve Jobs, directorul executiv al companiei, a organizat evenimente speciale in luna septembrie pentru a introduce noi modele de iPod-uri. In 2007, seful companiei a lansat iPod Touch, o versiune complet touchscreen a playerului, care se poate conecta la internet.
Invitatia oficiala la evenimentul Apple din 9 septembrie 2008 prezinta silueta unui dansator care tine un iPod in mana si are titlul sugestiv "Let's Rock". "Este imperativ sa lanseze un produs mai nou si mai special pentru a stimula cresterea cererilor in perioada de sarbatori", a declarat Gene Munster, analist la Piper Jaffray. Jobs, 53 de ani, ar putea anunta versiuni cu o capacitate de stocare mai mare ale produsului slim iPod Nano si ar putea anunta reduceri de pret pentru modelul iPod Touch de 8GB, de la 299 de dolari la 199 de dolari (207 - 137 de euro), a mai spus Munster. Touch ar avea astfel un pret identic cu iPhone 3G, lansat in luna iulie.
In timp ce Touch are acelasi ecran ca si iPhone-ul, se poate conecta la internet numai prin retele Wi-Fi. Apple vinde, de asemenea, un model iPod denumit Classic, ce are capacitatea de stocare de 80 GB, precum si mini-playerul Shuffle.
Linia de produse iPod a generat semestrul trecut 22% din veniturile Apple, in timp ce computerele Macintosh si iPhone reprezinta restul vanzarilor.
Analistii se asteptau la reduceri de pret inca din luna iulie, atunci cand directorul financiar al companiei, Peter Oppenheimer, a declarat ca marja profitului operational pentru trimestrul curent ar putea scadea comparativ cu perioada similara din 2007.
"Compania ar putea lansa mai mult ca sigur iPod-uri noi, la preturi mai mici, dat fiind faptul ca pretul de pornire al iPhone este de 199 de dolari", mai spune un analist.
Apple comercializeaza in prezent o versiune de 4 GB a Nano-ului pentru 149 de dolari (103 euro) si un model de 8 GB pentru 199 de dolari. Dispozitivul are un ecran de 2 inchi (5 cm).
O versiune iPod Classic, ce poate stoca 20.000 de melodii costa 249 de dolari (172 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO