Prima pagina

Alro isi tripleaza profitul si investeste un mld. dolari intr-o termocentrala

15.02.2007, 14:24 13

Cifra de afaceri a producatorului de aluminiu Alro Slatina a crescut cu 42,2% anul trecut, la 781,9 milioane de dolari (597,5 milioane de euro), iar profitul net s-a triplat, la 134,7 milioane de dolari (105 milioane de euro), potrivit rezultatelor financiare preliminate publicate, astazi, de companie.
Cresterea profitului s-a datorat in principal dublarii pretului aluminiului pe piata internationala, pana la un nivel de peste 3.000 de dolari/tona in 2006, dar si prin imbunatatirea productivitatii, ca urmare a investitiilor de 182 milioane de dolari realizate pe parcursul ultimilor cinci ani.
Totodata, compania a anuntat ca intentioneaza sa investeasca un miliard de dolari pentru constructia unei termocentrale proprii cu o putere instalata de 1.000 MW, pentru a acopri consumul propriu de electricitate, reducand astfel depepndenta fata de frunizorii de energie.
"Centrala ne va permite sa ramanem competitivi si sa ne crestem gradul de independenta energetica", a declarat intr-un comunicat Christian Wuest, presedintele Consiliului de Administratie al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO