Prima pagina

Allianz-Tiriac Pensii Private: Fondurile de pensii vor avea un impact putin semnificativ pe Bursa

29.02.2008, 17:07 8

Fondurile de pensii obligatorii vor investi anul acesta cel mult 50 de milioane de euro pe Bursa de Valori de la Bucuresti, bani care nu pot influenta prea mult piata, spune Dorin Boboc, directorul de investitii al Allianz-Tiriac Pensii Private.

"Daca vorbim strict de volumul activelor care vor intra pe Bursa anul acesta, suma nu ar trebui sa influenteze piata. Insa multi administratori de fonduri de pensii ar putea fi nevoiti sa cumpere actiuni in acelasi timp si asta ar putea crea uneori presiuni la cumparare" - asa vede Dorin Boboc impactul fondurilor de pensii private obligatorii pe Bursa in acest an. Directorul de investitii al Allianz-Tiriac Pensii Private spune ca influenta fondurilor pe piata de capital "nu va fi o problema de volum, ci una de timing (temporizare, n.red.)".

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce piete vor evita complet fondurile de pensii si care este singurul risc major pentru randamentele acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO