Prima pagina

Allianz-Tiriac intra din toamna pe piata asigurarilor private de sanatate

30.06.2005, 15:06 23

Allianz-Tiriac Asigurari, cea mai mare companie de asigurari din Romania, va intra in aceasta toamna pe piata asigurarilor private de sanatate.

In conditiile degringoladei din sistemul public, furnizorii de servicii private de sanatate devin tot mai cautati. Numai anul aceasta au devenit operationale doua spitale private in Bucuresti, iar piata asigurarilor private de sanatate este estimata ca va atinge sute de milioane de euro in urmatorii ani.

"Discutam posibile parteneriate cu mai multi furnizori de servicii medicale, deoarece tinta noastra este sa acoperim intreaga tara", a declarat Marius Onofrei, director de comunicare si relatii publice la compania de asigurari. Produsul se afla in proces de aprobare la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, dupa care va urma finalizarea parteneriatelor cu furnizorii de servicii medicale.

El a adaugat ca experti din cadrul grupului german au efectuat, inca de acum doi ani, un studiu privind oportunitatea lansarii unui produs de asigurare privata de sanatate. La momentul respectiv, situatia nu parea favorabila unei astfel de miscari.

"Lucrurile s-au schimbat mult de atunci. Acum am gasit niste oportunitati si este bine sa-ti folosesti resursele cand se deschid astfel de ocazii", a mai spus directorul de comunicare al Allianz-Tiriac.

Allianz-Tiriac nu se va limita la un singur furnizor, "pentru ca asta ar insemna sa ne limitam si aria geografica". Compania se va lansa pe piata de profil, pentru inceput, cu un singur produs, urmand ca, pe masura ce piata si legislatia se dezvolta, sa se diversifice si portofoliul de produse de sanatate oferite.

"Nu va fi, deocamdata, un produs care sa acopere tot ce inseamna acest segment".

Pana in prezent, pe piata asigurarilor private de sanatate si-au anuntat prezenta trei companii de asigurari, Interamerican (in parteneriat cu Medisystem), Aviva (in parteneriat cu Medicover) si Omniasig Addenda. Interamerican a vandut aproximativ 200 de polite de asigurari private de sanatate (si se asteapta la 7.000-8.000 de asigurati pana la finele acestui an), in timp ce Aviva are vandute in jur de 100 de asigurari de acest tip.

Se asteapta insa, pentru acest segment, o crestere substantiala in anii ce vor urma. Si atat asiguratorii, cat si furnizorii de servicii medicale se grabesc sa "prinda startul".

Pe langa parteneriatele Interamerican - Medisystem si Aviva - Medicover, altele sunt in curs de finalizare.

Recent, Romar a anuntat ca are incheiat un astfel de parteneriat cu Omniasig Addenda si ca ar fi in curs de negociere, pentru o colaborare de acelasi gen, chiar cu Allianz-Tiriac.

Tot in asteptarea boom-ului pietei asigurarilor private de sanatate, de la inceputul acestui an, in Bucuresti s-au deschis doua spitale private: Euroclinic (in care grupul Eureko, actionarul principal al Interamerican, a investit deja 8,5 milioane de euro) si primul spital privat al retelei de clinici Centrul Medical Unirea (pentru care investitia a fost de 2,5 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO