Prima pagina

AFP: Speculatii funciare si interese politice domina piata imobiliara din Romania

04.06.2008, 13:13 17

Frenezia imobiliara este in plina desfasurare in Romania, terenuri de dimensiuni reduse fiind vandute la preturi astronomice, in timp ce speculatiile funciare si interesele politice merg de multe ori mana in mana, se arata intr-un articol publicat de AFP si preluat de Mediafax.

In Bucuresti metrul patrat de teren variaza intre 300 euro, in cartierele periferice, si 5.000 euro in zona rezidentiala Primaverii, fostul cartier al nomenclaturii comuniste.

Pe masura ce terenurile in Capitala sunt din ce in ce mai rare, dezvoltatorii imobiliari isi indreapta atentia asupra comunelor limitrofe.

"In zona metropolitana sunt mult terenuri disponibile si cu toate ca preturile au crescut, acestea sunt inca accesibile. Bucurestenii sunt inca reticenti sa se deplaseze inafara capitalei pe fondul deficientelor de infrastructura, insa pentru dezvoltatori singura alegere este iesirea din Bucuresti daca intentioneaza sa construiasca proiecte rezidentiale mari", a declarat pentru AFP presedinta Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu.

Despre speculatorii imobiliari si evolutia pietei imobiliare cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO