Prima pagina

Actiunile fondului Carlyle, suspendate la Amsterdam

07.03.2008, 12:48 20

Un fond de investitii detinut de compania americana Carlyle Group a fost suspendat de la tranzactionare in Amsterdam dupa ce o parte din creditori au fortat vanzarea unor active, periclitand participatiile actionarilor, informeaza Bloomberg.
Creditorii companiei au lichidat o parte din plasamentele acoperite de ipoteci si ar putea continua acest proces pe masura ce discutiile continua, a anuntat Carlyle intr-un comunicat.
Carlyle Capital a anuntat ieri ca nu a reusit sa atinga marjele de profit stabilite, determinand creditorii sa-si retraga banii. Infiintat in anul 1987, de David Rubenstein, fondul de investitii si-a intarit plasamentele pe piata ipotecara dupa ce a vandut anul trecut actiuni proprii in valoare de 300 de milioane de dolari. Ulterior, compania a realizat plasmanete pe aceasta piata in valoare de 22 de miliarde de dolari.
Actiunile Carlyle Capital au fost suspendate de la tranzactionare in Olanda la cererea autoritatilor, dupa ce au pierdut ieri 58%, pana la 5 dolari/actiunie. In oferta publica initiala din luna iulie a anului trecut, Carlyle vanduse titlurile cu 19 dolari/titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO