Prima pagina

2,2 mil. euro pentru restaurantele Arta Culinara din Cluj

24.12.2004, 00:00 147

O companie detinuta de doi investitori pe piata imobiliara din Cluj-Napoca a lansat la Bursa Electronica RASDAQ o oferta de preluare pentru actiunile companiei Arta Culinara din Cluj. Aceasta detine mai multe restaurante si spatii comerciale in Cluj-Napoca si este detinuta in proportie de 87% de SIF Banat-Crisana.
Compania Locato Construct ofera un pret de 12.500 lei pentru fiecare actiune Arta Culinara pe care nu o detine, adica 95% din capitalul companiei. Pretul este de 6,5 ori mai mare decat ultima cotatie de pe RASDAQ a actiunilor companiei. La pretul din oferta valoarea totala a restaurantelor si spatiilor comerciale detinute de companie este de 2,3 milioane de euro.
Preturile spatiilor comerciale din Cluj-Napoca a crescut foarte mult in ultimii ani pe fondul trendului ascendent general al pietei imobiliare, dar si pentru ca orasul se numara printre putinele din Romania unde spatiile aflate in proprietatea primariei nu au fost scoase la vanzare.
Societatea Locato Construct a fost infiintata in luna ianuarie a acestui an si este detinuta in proportii egale de Vasile Mircea Ilea si de Radu Voicu Ster. Cei doi oameni de afaceri mai sunt actionari si la alte companii din Cluj printre care se numara Parc SA (care detine restaurante in Cluj-Napoca) si societatea de cablu UPC.
Vasile Mircea Ilea a primit in acest an autorizatie pentru constructia unul bloc de locuinte cu sase nivele in Cluj-Napoca. Celalalt actionar, Radu Ster, a fost pana in 2000 actionar semnificativ al Alianta Cluj-Napoca, o societate care detine mai multe magazine alimentare in oras. Ca si asociatul sau, Ster nu a dorit sa comenteze intentia de a prelua Arta Culinara.
Din cauza neactualizarii valorii activelor, situatiile financiare ale companiei Arta Culinara indica o valoare a capitalurilor proprii de 12 miliarde de lei (0,32 milioane de euro) la finalul anului trecut. Compania inregistra in 2003 un profit de 2 miliarde de lei (50.000 de euro) la o cifra de afaceri de 49 miliarde de lei (1,3 milioane de euro).
Oferta de preluare este intermediata de societatea de brokeraj Target Capital si se va derula pana la sfarsitul lunii ianuarie a anului viitor.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO