Premium

Petrecere haute joaillerie

Petrecere haute joaillerie
25.06.2009, 20:37 35
 

Petrecere cu pantere

Cartier a mizat pe pantera, unul dintre cele mai cunoscute laitmotive ale brandului, pentru a transmite un mesaj optimist. Noua colectie, Panth're de Cartier, in nuante de negru, alb si verde, si obligatoriu stralucire de pietre pretioase, este dedicata si lui Jeanne Toussant, inventatoarea „panterei" in varianta pretioasa, care era prietena apropiata a lui Coco Chanel. In consecinta, chipul felinei este nelipsit din bijuteriile din colectie, fie ca este redat simbolic, pe un inel din aur si onix din care parca „izvorasc" diamante si smaralde sau apare cu trasaturile clar conturate, din aur si diamante.
 
Bucurie pariziana
Boucheron a lansat Gaieté Parisienne (Bucurie pariziana), inspirata de personajele care au influentat l’art de vivre in Paris. Colectia include sapte seturi haute joaillerie dupa chipul si asemanarea a sapte personaje care au influentat stilul de viata parizian. Cu alte cuvinte, designerii si-au amintit de perioada Belle Epoque, cand infama Satine de la Moulin Rouge sau celebra dansatoare de can-can Louise Weber cucerisera Parisul cu frumusetea si spiritul lor. De asemenea, pentru a evoca personalitatea celei care a inventat celebra „macaron", Jeanne Souchard, Boucheron a imaginat linia Gourmandise, ce include bijuterii cu pietre colorate (safire, rubine sau coral). Iar spiritul Louisei Weber, faimoasa dansatoare de la Moulin Rouge care avea obiceiul sa guste din sampania oaspetilor in timpul show-urilor, a fost evocat prin coliere cu smaralde si diamante ce duc cu gandul la bulele de sampanie.
 
Pentru covorul rosu
Chopard, un obisnuit al covorului rosu, a imaginat o colectie haute joaillerie speciala pentru Festivalul de Film de la Cannes. De altfel, Chopard este unul dintre personajele principale de la Cannes, fiind sponsorul festivalului si creatorul celebrului trofeu Palme d’Or. Pentru 2009, casa a conceput 62 de piese haute joaillerie (anul acesta a fost cea de-a 62-a editie a festivalului), care au fost purtate de nume precum Hillary Swank sau Marion Cotillard. Printre cele mai spectaculoase exemplare se numara un colier realizat dupa un model antic, cu baza formata din 27 de perle de cultura albe pe care au fost suspendate 5.240 de diamante de 126 de carate sau colierul cu 28 de margele de calcedonie albastra, 10 carate de safire roz si 450 de diamante.
 
Paradis tropical 
Piaget sugereaza ca cea mai buna evadare din criza ar putea fi o vacanta pe o insula tropicala. Astfel incat fiecare piesa a Limelight Paradise inseamna un accesoriu care se incadreaza in viata exotica. De exemplu, combinatia de acvamarine albastre, turmaline verzi, ametiste si diamante, aplicate pe coliere si cercei duce cu gandul la prospetimea marii. Coralii sunt imaginati de bijutieri sub forma de coliere complicate cu diamante, iar petrecerile pe insula sunt sugerate cu ajutorul rubinelor care dau o pata de culoare stralucirii clasice a diamantelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO