Premium

Du-ma de nas

Du-ma de nas
29.04.2010, 15:26 28

Olivier Durbano este un tip care nu poate fi caracterizat decatca foarte misto. Arhitect, designer de bijuterii unicat. Un ompozitiv, deschis, poate un frumos "naiv" al zilelor noastre.

Spiritualitatea sa se revarsa asupra liniei pe care a creat-o incolaborare cu cei mai buni parfumieri din Grasse. Sunt parfumuriincarcate de simbolism. Sticlele nu au inscriptionate numelefiecarui parfum, ci contin cate trei bucatele din pietre le pe carele reprezinta, iar esenta in sine poarta culoareareprezentativa.

"De cand eram copil am fost indragostit de pietre. Primadragoste a fost o piatra negra cu pete gri si mici cristale. Aveam5 ani," mi-a spus Dur bano.

"Cand atingi o piatra, intri in contact cu materie pura.Inceputul a ceva... poate o bucata de viata. Poti sa-ti ima ginezimii de lucruri, sa le simti, sa le mirosi. Asa iau nastereparfumurile si colierele mele. Sunt ca niste filme bune pentrumine. Povesti... un intreg univers. Imi place sa ma las condus deideea de a crea dragoste si frumusete in lume. Daca as avea unmotto ar fi: Sa credem in dragoste si frumusete."

PentruDurbano, a crea inseamna a dezvalui, a scoate la lumina, iarparfumierul declara ca nu doreste sa creeze ceva la moda sau unprodus de grup. "Privesc parfumul mai degraba ca o legatura intrecorp si spirit, intre pamant si cer..."

Si asa au luat nastere sapte mirosuri pline de mister, dintrecare vi le descriu pe cele care mi se par mie mai interesante.

Amethyst

Ametistul a fost mult timp considerata una dintre cele maipretioase pietre datorita culorii sale spectaculoase. Inantichitate era folosita ca talisman ce proteja impotriva otraviisi bolilor. Simbolul pacii interioare, echilibrului si alpurificarii spirituale.

Mitologia spune ca grecii foloseau cupe facute din ametist, iarapa bauta din aceste pahare avea culoarea vinului.

Parfumul apartine familiei spicy-woody, misterios, pudrat,protector, fructat. Note de varf: bergamota, piper, struguri. Notede mijloc: tamaie, orris, iasomie. Note de baza: ambra vegetala,santal, mosc, vanilie.

Jade

Regesc, pretios. Jadul este simbolul vietii eterne, aldragostei, virtutii si al puterii absolute. Este piatraonestitatii, armoniei, justitiei, modestiei. Alchimia Taoistapretindea ca poate tran sfor ma jadul intr-un elixir alnemuririi.

Note de varf: ceai verde, menta, carda monm.

Mijloc: iasomie, vanilie chi ne zeasca. Note de baza: ambra,paciuli, vetiver, mosc.

"Acum, traim in graba si nerabdare. Nu avem timp pentru nimic.Imi doresc sa am timp sa creez in liniste. Fara presiune. Mi-arplacea ca parfumurile si bijuteriile mele sa-i atraga pe cei ce leinteleg emotiile. Raritatea este luxul fara pretentii - am ales safiu condus de acest gand cand este vorba de creatiile mele. Chiardaca ia timp si cateodata nu este usor deloc."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO