Politică

Voiculescu: Suntem ca si iesiti de la guvernare. PNL-PD: Drum bun!

24.08.2006, 20:02 12

Liderii Aliantei il ironizeaza pe Dan Voiculescu care a anuntat la scoala de vara a tinerilor din Partidul Conservator ca se considera iesit de la guvernare. "Ii uram drum bun", a replicat vicepresedintele PD Ioan Olteanu care a precizat ca PC s-a aflat intotdeauna in opozitie cu guvernarea. Un mesaj mai conciliant i-a transmis lui Voiculescu purtatorul de cuvant al PNL Varujan Vosganian.
El spune ca PC nu ar trebui sa mentina in permanenta starea de tensiune in coalitie, subliniind ca toate formatiunile sunt importante pentru stabilitatea guvernarii.
Liderul PC a sustinut in fata tinerilor conservatori ca formatiunea pe care o reprezinta se considera "iesita de la guvernare" si ca, in perioada urmatoare, va purta discutii cu liderii PSD, PRM si UDMR privind propunerea de izolare a PD, insa social-democratii au negat iminenta unor negocieri.
"Noi suntem ca si iesiti de la guvernare. Dupa Consiliul National al partidului, dupa ce am stabilit lucruri care nu au fost respectate, ne pot considera ca si iesiti de la guvernare", a declarat Voiculescu, referindu-se la atitudinea colegilor din coalitie, aflat la scoala de vara a tinerilor din Partidul Conservator.
Aceasta nu este prima declaratie de rebeliune din partea presdintelui PC - cea mai mica formatiune din actul guvernamental. Ei au amenintat in repetate randuri cu abandonarea majoritatii, insa de fiecare data s-au intors cu acelasi pretext: integrarea.
"Nu vrem, Doamne fereste, sa stricam acest echilibru. ~sta e singurul motiv pentru care mai ramanem la guvernare", a sustinut si de aceasta data presedintele PC, aratand ca singura preocupare a formatiunii pe care o reprezinta este, in acest moment, respectarea termenului de 1 ianuarie ca data pentru integrare.
Voiculescu a apreciat ca ruperea protocolului semnat cu partidele din coalitia guvernamentala nu are semnificatia unei tradari politice.
"In politica, nu exista tradare. Faptul ca acum am putea sa facem o alianta politica cu PSD nu inseamna ca tradam PNL. In politica se fac fel de fel de combinatii si nu exista tradari", a afirmat Voiculescu. In plus, el a sustinut ca in momentul in care a decis retragerea din Uniunea PSD+PUR, PUR (in prezent PC - n.r.) nu i-a tradat pe social-democrati. El a sustinut ca aceasta uniune era formata "pentru alegeri" si ca scindarea s-a produs dupa momentul alegerilor.
Voiculescu a pretins ca urma sa se intalneasca ieri cu liderul PSD Mircea Geoana, dupa care va avea o intrevedere cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, si cu presedintele UDMR, Marko Bela.
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a infirmat insa anuntul presedintelui PC.
Diaconescu a declarat ca PSD a trimis o scrisoare presedintelui Parlamentului European, in care semnaleaza situatia racolarilor de alesi locali de catre partidele aflate la putere.
El a sustinut ca, in pofida acestor fapte, PSD "nu se poate pronunta referitor la propunerea PC, de izolare pe scena politica a PD, atata vreme cat formatiunea condusa de Dan Voiculescu ramane la guvernare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO