Politică

Violenţele din Cairo continuă joi dimineaţă: Focuri de armă soldate cu cel puţin patru morţi şi mulţi răniţi

Violenţele din Cairo continuă joi dimineaţă: Focuri de armă soldate cu cel puţin patru morţi şi mulţi răniţi

Autor: Mediafax

03.02.2011, 10:23 19

Cel puţin patru persoane au fost ucise, joi dimineaţă, defocuri de armă trase împotrivamanifestanţilor egipteni aflaţi în piaţa Tahrirdin Cairo, unde cer de zece zile plecarea preşedinteluiHosni Mubarak, au declarat surse medicale, citate deAFP.

"Am avut patru morţi aici, dintre care unul atins de un glonţ înfrunte", a declarat joi dimineaţă doctorul Mohamed Ismail, de la unspital de campanie montat într-o piaţă adiacentăpieţei Tahrir.
Conform AFP, numărul persoanelor ucise în confruntările produse înultimele 24 de ore la Cairo a ajuns astfel la şapte.

Egiptul, rupt în două. Sute derăniţi în urma luptelor dintre susţinătorii lui Mubarak şiprotestatari



Acest bilanţ se adaugă celor 300 de morţi din primasăptămână a manifestaţiilor, lansate la 25 ianuarie pentrua cere plecarea de la putere a preşedintelui egiptean,Hosni Mubarak, potrivit unui bilanţ neconfirmat al ONU.

"Trei persoane au fost ucise cu focuri de armăîn ultimele trei ore", declarase anterior, în cursul dimineţii dejoi, medicul Amr Bahaa, aflat într-un spital improvizat într-omoschee din apropierea pieţei.

"Majoritatea victimelor care au ajuns aici în ultimele trei ore aurăni provocate de gloanţe", a adăugat el,apreciind că mai mult de 1.000 de persoane au fost rănite începândde miercuri. Citiţi mai mult despre violenţele din Cairo pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO