Politică

Videanu: Îi provoc pe Antonescu şi Ponta la o emisiune economică

Videanu: Îi provoc pe Antonescu şi Ponta la o emisiune economică

Autor: Cristian Fierbinteanu - Mediafax

30.05.2011, 18:55 329

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, îi provoacă peCrin Antonescu şi Victor Ponta la o dezbatere economică televizată,menţionând că rezultatul analizei pe care el a făcut-o programuluiUSL a fost "o revărsare nervoasă de injurii, calomnii, atacuri lapersoană" din partea liderilor USL.

"Lansez public lui Victor Ponta şi Crin Antonescu provocarea dea participa într-o emisiune pe teme economice la o dată, oră şimijloc de mass-media pe care le stabilesc ei. Ei doi şi eu singur!Aştept cu mare curiozitate să văd dacă Victor Ponta şi CrinAntonescu sunt la fel de «curajoşi» când vine vorba despre odezbatere reală şi publică a propriului lor program economic, sau«curajul» lor constă în jigniri şi calomnii şi se manifestă doar lateleviziunile care îi promovează", scrie Videanu într-un comunicatremis, luni, agenţiei MEDIAFAX.


El menţionează că din respect faţă de cetăţeni, a analizatProgramul economic prezentat public, pe 27 mai, de către lideriiUSL.

"Costul acestuia pe bugetul statului este enorm, respectiv 5,5miliarde euro, 4% din PIB. După programul economic al USL,deficitul bugetar ar ajunge la 7% din PIB faţă de 3%, ţintaactualului Guvern convenită cu FMI şi Uniunea Europeană. Ceea ce arîntoarce România în recesiune. Această realitate m-a făcut săconstat că noi suntem mai interesaţi de programul lor decât eiînşişi, pentru că cei din USL nici măcar nu au facut calcululacestui impact asupra bugetului pentru a observa efectiv ceînseamna pachetul de măsuri pe care ei le propun pentru dezvoltareaulterioară a României. Care a fost efectul analizei prezentate demine? O revărsare nervoasă de injurii, calomnii, atacuri lapersoană a celor doi lideri ai USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu,fără nicio legătură cu analiza economică în sine", scrieVideanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO