Videanu: Îi provoc pe Antonescu şi Ponta la o emisiune economică

Autor: Cristian Fierbinteanu - Mediafax 30.05.2011

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, îi provoacă pe Crin Antonescu şi Victor Ponta la o dezbatere economică televizată, menţionând că rezultatul analizei pe care el a făcut-o programului USL a fost "o revărsare nervoasă de injurii, calomnii, atacuri la persoană" din partea liderilor USL.

"Lansez public lui Victor Ponta şi Crin Antonescu provocarea de a participa într-o emisiune pe teme economice la o dată, oră şi mijloc de mass-media pe care le stabilesc ei. Ei doi şi eu singur! Aştept cu mare curiozitate să văd dacă Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt la fel de «curajoşi» când vine vorba despre o dezbatere reală şi publică a propriului lor program economic, sau «curajul» lor constă în jigniri şi calomnii şi se manifestă doar la televiziunile care îi promovează", scrie Videanu într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.


El menţionează că din respect faţă de cetăţeni, a analizat Programul economic prezentat public, pe 27 mai, de către liderii USL.

"Costul acestuia pe bugetul statului este enorm, respectiv 5,5 miliarde euro, 4% din PIB. După programul economic al USL, deficitul bugetar ar ajunge la 7% din PIB faţă de 3%, ţinta actualului Guvern convenită cu FMI şi Uniunea Europeană. Ceea ce ar întoarce România în recesiune. Această realitate m-a făcut să constat că noi suntem mai interesaţi de programul lor decât ei înşişi, pentru că cei din USL nici măcar nu au facut calculul acestui impact asupra bugetului pentru a observa efectiv ce înseamna pachetul de măsuri pe care ei le propun pentru dezvoltarea ulterioară a României. Care a fost efectul analizei prezentate de mine? O revărsare nervoasă de injurii, calomnii, atacuri la persoană a celor doi lideri ai USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, fără nicio legătură cu analiza economică în sine", scrie Videanu.