Politică

Vasile Blaga: Victor Ponta să spună cu subiect şi predicat care sunt ofiţerii din PSD şi PNL

Vasile Blaga: Victor Ponta să spună cu subiect şi...

Autor: Cătălina Mănoiu

25.04.2016, 18:19 48

''Eu cred că prima dată cine a aruncat cu piatra trebuie chemat să o ridice. Îmi aduc aminte că domnul Ponta a făcut acest demers, să vină domnul Ponta dacă tot ştie şi are atâtea surse să şi spună cine este. Pe mine mă interesează, în primul rând, să spună cu subiect şi predicat pe cei din cele două mari partide dacă îi ştie, din PSD şi PNL, în primul rând din PSD că acolo s-a referit ca să scape partidul şi să facă curăţenie şi din acest punct de vedere'', a afirmat copreşedintele PNL.

Vasile Blaga a reamintit că şi Victor Ponta a fost acuzat că este ofiţer acoperit.

''Dacă ne luăm după poveşti cineva spunea că chiar domnia sa ar fi fost pe acolo. Ceea ce eu nu am afirmat niciodată'', a spus Blaga, făcând referire la acuzaţiile pe această temă lansate de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Alina Gorghiu a criticat la rândul său PSD, afirmând că nu ştie "ce este mai la modă în PSD - să fii condamnat sau să fii ofiţer sub acoperire''.

Deputatul PNL Cezar Preda a declarat, luni, că la întrunirea Comisiei pentru controlul SRI de săptămâna aceasta se va cere audierea fostului premier Victor Ponta, afirmând că acesta ar urma să aibă loc după sărbătorile pascale.

Fostul premier Victor Ponta scria, vineri, pe o reţea de socializare, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu ar trebui să îşi dea demisia din fruntea partidului, întrucât trebuie să ţină formaţiunea unită şi să o ferească de toţi "ofiţerii" acoperiţi sau descoperiţi care vor să o preia. Ulterior, Ponta a precizat că atunci când a scris despre ofiţeri acoperiţi sau nu care ar dori să preia PSD nu se referea la numărul 2 din partid, Valeriu Zgonea, ci la un vicepreşedinte care a făcut parte din Guvern.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, ironic, că soţul Alinei Gorghiu, Lucian Isar, este ofiţerul acoperit la care se referea, când a vorbit despre preluarea Partidului Social Democrat de către ofiţeri sub acoperire. "La cine domn`le? La Calimente (Mihăiţă Calimente - preşedintele Comisiei de control a activităţii SIE - n.r.)? La SRI nu m-au chemat. La Calimente, un păcălici, ştiţi foarte bine. O să-i spun: Lucian Isar e. Despre el vorbeam. De Isar. Preia tot. A preluat PNL şi...", a spus Victor Ponta, întrebat dacă va merge la comisiile parlamentare pentru a spune la ce ofiţer acoperit se referea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO