Politică

Vadmim Tudor, "cruciatul" impotriva coruptiei si a terorismului international

29.03.2004, 00:00 21



"Iubitele mele surori si dragii mei frati. Conturile lui Saddam nu au fost blocate? Sa ma judece pe mine tara, daca bagam in puscarie cativa corupti!" Intr-un discurs presarat cu citate din Biblie si multe pilde, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor si-a lansat la sfarsitul saptamanii candidatura la presedintie, decis, zice el, sa castige. Discursul populist al liderul PRM si-a mai pierdut ceva din vehemanta de acum patru ani. Vadim Tudor nu mai vrea sa impuste corupti pe stadioane, dar este convins ca va umple puscariile cu ei. La doua zile dupa ce va fi castigat el va "lichida mafia", va bloca fondurile ilegale si va confisca averile "marilor gangsteri". Va fi, intr-un cuvant, "biciul lui Dumnezeu" pentru rai si "painea lui Dumnezeu" pentru buni.



Ca sa arate cat de mult s-a inteleptit (el si-a turnat cu mai multa vreme in urma cenusa in cap pentru anii in care a blamat poporul evreu) Corneliu Vadim Tudor a dispus modificarea statutului partidului, in sensul interzicerii atitudinii antisemite in randul membrilor PRM, dand astfel, zice el, o mana de ajutor la eradicarea terorismului. Schimbarile din statutul PRM au fost dictate, de Eyal Arad a carui firma, Arad Communication acorda asistenta electorala partidului. Arad a fost aspru criticat de israelieni pentru contractul semnat cu PRM, formatiune catalogata drept antisemita, si avea nevoie de o astfel de mutare pentru a se justifica. Tudor spune ca ratiunea schimbarii atidudinii sale este situatia internationala: "In conditiile escaladarii terorismului international, este bine sa dam un exemplu de toleranta etnica, religioasa si sa reprimam orice dispozitie sufleteasca de a vorbi ce nu trebuie". Cei care nu vor respecta indicatiile nu vor fi pedepsiti. Ar fi prea mult, sustine liderul PRM si explica in bataie de joc: "Ce vor sa ma tai imprejur? O s-o fac dar mi-ar trebui o drujba!"



Acum ca PRM s-a schimbat, "nimeni nu mai trebuie sa se teama de sintagma Romania Mare. Este la fel de inofensiva ca Marea Britanie", spune Tudor. Odata ce va ajunge la putere, PRM va sprijini "neconditionat" Rusia si SUA pentru eradicarea terorismului international, va mentine acordurile cu Banca Mondiala si FMI si va respecta acordurile externe la care Romania este parte.



"Iubitele mele surori si frati. Nu primesc nici un corupt.", ii linisteste Corneliu Vadim Tudor pe cei tematori ca partidul va fi asaltat de nemultumitii din PSD. Dupa care ii mustra parinteste pe cei care se cearta pentru listele electorale: "Nu mai veniti la mine cu reclamatii privind listele, pentru ca asta ma deturneaza de la adevarata mea activitate". Adica, pe plan intern, de la croirea bunastarii si pe plan extern, de la combaterea terorismului.
iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO